Welcome to Державна наукова архiтектурно-будiвельна бiблiотека iмені В.Г.Заболотного!

     
Публікації про бібліотеку
Про бібліотеку
Ресурси бібліотеки
Державні Закупівлі
Подорожуючи містами
Видатні Особистості
Дарувальники
Заходи бібліотеки
Проекти бібліотеки

 Контакти

Адреса: 03047 м. Київ, просп. Берестейський, 50
Ми на мапі

E-mail: dnabb2004@ukr.net

Телефон: (093) 304 85 32

(044) 456 01 72

(044) 456 31 98 (обслуговування)


 Повідомити про корупційне правопорушення

Повідомити про корупційне правопорушення


  НАШІ ВИДАННЯ

Бібліографічні покажчики

Бюлетень "Будівництво, архітектура та житлово-комунальне господарство"

Бюлетень "Нові надходження до фондів ДНАББ ім. В.Г. Заболотного

Інформаційно-аналітичний огляд діяльності бібліотеки

Бібліотечні рубрики


 Приєднуйтесь до нас:
Приєднуйтесь до нас

ДНАББ ім. В.Г. Заболотного :: Перегляд теми - ДНАББ ІМЕНІ В.Г. ЗАБОЛОТНОГО: БІБЛІОГРАФІЧНИЙ ПОРТРЕТ
 ЧаП (Часті Питання)ЧаП (Часті Питання)   ПошукПошук   ГрупиГрупи   ПрофільПрофіль   УвійтиУвійти 

ДНАББ ІМЕНІ В.Г. ЗАБОЛОТНОГО: БІБЛІОГРАФІЧНИЙ ПОРТРЕТ

 
Цей форум закритий, ви не можете писати повідомлення, відповідати і редагувати теми.   Ця тема закрита, ви не можете писати відповіді і редагувати повідомлення.    Список форумів ДНАББ ім. В.Г. Заболотного -> Тематичні покажчики
Попередня тема :: Наступна тема  
Автор Повідомлення
dnabb
Newbie
Newbie


Зареєстрований: Jul 25, 2007
Повідомлення: 45

ПовідомленняДодано: Вт Вер 25, 2007 4:30 pm    Заголовок повідомлення: ДНАББ ІМЕНІ В.Г. ЗАБОЛОТНОГО: БІБЛІОГРАФІЧНИЙ ПОРТРЕТ Відповісти цитуванням

Держбуд України
Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека
імені В.Г. Заболотного

ДЕРЖАВНА НАУКОВА
АРХІТЕКТУРНО-БУДІВЕЛЬНА БІБЛІОТЕКА
ІМЕНІ В.Г. ЗАБОЛОТНОГО: БІБЛІОГРАФІЧНИЙ ПОРТРЕТ ЗА 60 РОКІВ
Ретроспективний бібліографічний покажчик

Київ, Укрархбудінформ, 2004

УДК 016:[02+69+72](477)
ББК [78.3+38+85.11]Я1
Д 362

Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека імені В.Г. Заболотного: бібліографічний портрет за 60 років: Ретросп. бібліогр. покажч. / Уклад. Г.А. Войцехівська, С.С. Артамонова / Редкол.: С.С. Артамонова, Г.А. Войцехівська (відп. ред.), О.М. Піхур, В.М. П’яскіна, О.М. Развадовська; ДНАББ імені В.Г. Заболотного. – К.: Укрархбудінформ, 2004. – 80 с.
Ретроспективний покажчик містить інформацію про становлення та розвиток бібліотеки, опубліковану протягом 1944-2004 рр.
Цільове призначення покажчика – дослідження діяльності бібліотеки з метою ознайомлення з нею бібліотечних та інформаційних працівників, фахівців архітектурно-будівельної галузі, а також науковців, які досліджують проблеми бібліотечної справи.

Укладачі: Г.А. Войцехівська, С.С. Артамонова
Редакційна колегія: С.С. Артамонова, Г.А. Войцехівська (відп. ред.), О.М. Піхур, В.М. П’яскіна, О.М. Развадовська

УДК 016:[02+69+72](477)
ББК [78.3+38+85.11]Я1

© Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека
імені В.Г. Заболотного, 2004

ПЕРЕДМОВА
Сьогодні в Україні Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека імені В.Г. Заболотного – єдина галузева бібліотека загальнодержавного значення, в якій зібрано найбагатший фонд документів з проблем архітектури, будівництва та суміжних галузей. Створена 26 березня 1944 року при Президії Української філії Академії архітектури СРСР, вона пройшла шлях від наукової академічної до наукової державної бібліотеки, який супроводжувався відповідними змінами, що відбувалися у суспільстві. Але незмінним залишилося головне завдання бібліотеки, що полягає в інформаційному забезпеченні фахівців архітектурно-будівельної галузі.
Бібліографічний портрет Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені В.Г. Заболотного, що змальований за допомогою глибокого і різнобічного дослідження друкованих та архівних джерел, демонструє різнопланову діяльність протягом 60 років.
Наукова цінність та новизна видання полягає в тому, що у покажчику вперше представлені матеріали, які раніше не публікувались. До таких матеріалів належить бібліографічна інформація про діяльність перших директорів бібліотеки – М.І. Вязьмітіної (1944-1948 рр.) та М.Ф. Грідіної (1948-1963 рр.), законодавчі документи щодо функціонування ДНАББ тощо.
Бібліографічний покажчик складається з розділів, кожен з яких характеризує роль бібліотеки у розвитку архітектурно-будівельної галузі України. У розділі “Офіційні матеріали про ДНАББ” у хронологічному порядку представлено інформацію про законодавчі акти щодо створення бібліотеки, змін її назви та підпорядкування, а також інформацію про нагородження бібліотеки та її працівників органами влади, галузевими структурами і різними громадськими організаціями.
У розділі “Відомості про ДНАББ в енциклопедичних та довідкових виданнях” в алфавітному порядку подано бібліографію про енциклопедичні видання, бібліотечні та будівельні довідники, адресні книги та каталоги будівельних виставок, у яких розміщена інформація про ДНАББ.
Про різні види інформаційної роботи, що запроваджені у бібліотеці, розповідається у розділі “Бібліотечно-інформаційна діяльність”. Одним із важливих напрямків інформування фахівців про бібліотечні фонди є традиційні інформаційні бюлетені. За рішенням Академії архітектури УРСР у 1948 р. бібліотека почала видавати щоквартальний бюлетень про нові книги “Новые поступления”, що виходив до 1962 р. З 1962 по 1991 рр. бібліотека видавала частково анотований щомісячний бюлетень “Текущая информация о поступившей литературе”, в якому подавалась інформація про книги та статті з вітчизняних та зарубіжних періодичних видань. У 1992 р. бюлетень було реструктуризовано, в результаті чого розпочато видання двох бюлетенів: щомісячника “Бюллетень новых поступлений”, що інформує про книги, брошури, монографії, підручники, нормативну документацію, дисертації, автореферати дисертацій, ілюстративний матеріал, що поповнюють бібліотечний фонд (наразі видається під назвою “Нові надходження ДНАББ імені В.Г. Заболотного”), та щотижневий бюлетень анотованої бібліографічної інформації “Економіка та управління в сучасних умовах”, в якому висвітлюються матеріали з періодичних видань та збірників (сучасна назва “Будівництво, архітектура та житлово-комунальне господарство”). Хронологічне розміщення матеріалу у цьому підрозділі дає можливість показати поступовий розвиток інформаційних видань та вдосконалення інформаційної діяльності бібліотеки.
Практикою доведено, що не менш важливим напрямком інформування про бібліотечні фонди є ведення спеціальних бібліотечних рубрик на шпальтах галузевих періодичних видань. Цей напрямок набув систематичного характеру в роки Незалежності України. Перша бібліотечна рубрика “На книжкових полицях Республіканської галузевої науково-технічної бібліотеки з питань будівництва та архітектури” була опублікована у журналі “Будівництво України” (1993, № 1). Незабаром аналогічні рубрики можна було побачити у таких виданнях, як “А.С.С.”, “Бетон и железобетон в Украине”, “Будівельна газета”, “БудМайстер”, “Будуємо інакше”, “Ватерпас”, “Загородный дом”, “Інформаційний бюлетень Держбуду України”, “Кур’єр будівельний”, “Міське господарство України”, “Ринок інсталяційний”, “Строительство & реконструкция”. Інформація про бібліотечні рубрики відображена у відповідному підрозділі покажчика.
Організація книжкових виставок, а також інформування про них – традиційний різновид бібліотечно-інформаційної діяльності бібліотеки, про що розповідає підрозділ “Книжкові виставки”. Перша публікація про книжкову виставку, що відкрилась у бібліотеці до 800-річчя Москви, опублікована у 1947 р. У 1949 р. побачили світ дві публікації про виставку фоторепродукцій творів та літератури про великого зодчого В.І. Баженова. Робота з інформування про бібліотечні виставки значно активізувалась протягом останніх 15 років. Необхідно зазначити, що у покажчику вміщена інформація тільки про ті виставки, які висвітлювались засобами масової інформації.
Матеріали, представлені у розділі “ДНАББ – науково-просвітницький галузевий центр”, визначають роль і місце бібліотеки в організації науково-просвітницької та культурної діяльності фахівців архітектурно-будівельної галузі. Як видно з публікацій, невід’ємною частиною роботи ДНАББ стала організація науково-практичних конференцій, проблемних семінарів, наукових читань з бібліотекознавства, актуальних питань з будівництва та архітектури. Засідання бібліотечного клубу “Національні святині”, презентації різноманітних виставок збирають широке коло фахівців галузі з метою обговорення професійних проблем сьогодення, пошуку шляхів їх вирішення.
Розділ “Науково-дослідна діяльність” інформує про дослідження, що проводились бібліотекою впродовж 60 років. Необхідно зазначити, що у 40-х рр. ХХ ст. у проведенні науково-дослідних робіт брали участь відомі бібліографи – Н.С. Венгрженовська, Ф.Ф. Максименко, О.Б. Шинкаренко, автори цінних бібліографічних картотек ДНАББ “Міста і села України”, “Київ”, “Персоналії”. Виконання наукових робіт супроводжувалось консультуванням відомих фахівців – архітекторів, істориків, мистецтвознавців.
Інформацію про різні види публікацій, підготовлених працівниками бібліотеки, зібрано у розділі “Видавнича діяльність”. У підрозділі “Бібліографічні покажчики” подано інформацію про 43 бібліографічні видання, що стали результатом дослідження галузевих проблем. Заслуговують на увагу фундаментальні тематичні покажчики з питань якості будівництва та будівництва потоковим методом, історії планування та забудови міст, пам’яток архітектури Києва, Ворошиловграда (нині Луганськ), Полтави, Переяслав-Хмельницького, персональні покажчики у серіях “Видатні будівельники України”, “Видатні зодчі України” та “Особистість”. Роботи, які зібрано у підрозділі “Інформаційно-аналітичні та методичні видання”, інформують про бібліотеку та її діяльність у різні періоди. Підрозділ “Публікації працівників бібліотеки” розкриває широке коло професійних проблем бібліотекарів, серед яких питання впровадження новітніх комп’ютерних технологій в обслуговування читачів, творча співпраця бібліотеки та архітектурно-будівельної громадськості, підтримка позитивного іміджу бібліотеки, формування та збереження книжкових фондів, інформаційне забезпечення фахівців галузі, читачів бібліотеки. У підрозділі “Редагування, консультування” вміщено інформацію про серію історичних нарисів Академії будівництва України “Видатні українські вчені та інженери-будівельники”, в підготовці яких бібліотека бере активну участь, та серію “Вчені та спеціалісти НДІБК”, що видаються НДІ будівельних конструкцій.
Важливу роль у покажчику відведено публікаціям читачів, фахівців та колег про діяльність бібліотеки, що зібрані у спеціальному розділі. У публікаціях читачів “зі стажем” – Ю. Асєєва, М. Дегтярьова, В. Єжова, Ю. Івашко, М. Кальницького, І. Карманової, В. Підгори, Л. Пономаренко, А. Пучкова, Г. Фруміна, А. Штейнберга, Д. Яблонського та ін. представлено детальну інформацію про бібліотеку, її працівників та унікальні фонди.
Бібліотечні фонди активно використовуються читачами при створенні документальних джерел: кінофільмів, телесюжетів, різноманітних публікацій та видань, про що інформує відповідний розділ покажчика “Фонд ДНАББ – джерельна база для дослідників”. До цього розділу ввійшли лише ті матеріали, де є посилання на використання фондів бібліотеки.
До покажчика не ввійшла інформація про переклади та письмові бібліографічні довідки, виконані працівниками бібліотеки, що включена до попередніх бібліографічних видань (див. пп. 227, 228, 229, 242, 243, 244).
Допоміжні покажчики – іменний, хронологічний, алфавітний покажчик назв допоможуть легко зорієнтуватись у структурі видання. Також до покажчика вміщено перелік періодичних видань, на сторінках яких опубліковано матеріали про бібліотеку, та перелік скорочень назв організацій.

Редакційна колегія

ОФІЦІЙНІ МАТЕРІАЛИ ПРО ДНАББ
1. Об организации Украинского филиала Академии Архитектуры СССР: Постановление СНК УССР от 26.03.1944 г. № 274 // ЦДА. – Ф. Р-2. – Оп. 7. – Т. ІІ. – Спр. 973. – Арк. 46-47.
У п. 4 – про створення Наукової бібліотеки при Президії Української філії Академії Архітектури СРСР. У підпунктах зазначено: “а) Наркомпросу УССР передать Украинскому филиалу Академии Архитектуры Союза ССР всю литературу из области теории и истории архитектуры, находящуюся в Киевском университете. б) Союзу советских архитекторов передать библиотеку, собранную в г. Киеве (как бросовое имущество) после освобождения столицы УССР от фашистских захватчиков”.
2. Положение об Украинском филиале Академии Архитектуры Союза Советских Социалистических Республик: Прил. №№ 1, 4 к постановлению СНК УССР от 26.03.1944 г. № 274 // ЦДА. – Ф. Р-2. – Оп. 7. – Т. ІІ. – Спр. 973. – Арк. 48-54.
На арк. 49 (дод. 1) у розділі “Б. Научные учреждения филиала” (п.1. в) зазначена Наукова бібліотека. На арк. 53 (дод. 2) визначено штатний розпис Наукової бібліотеки у кількості 3 осіб: директор, старший науковий працівник (завідувач книгозберіганням), молодший науковий працівник (бібліотекар).
3. Про організацію Академії Архітектури Української Радянської Соціалістичної Республіки: Постанова РНК УРСР і ЦК КП(б)У від 21.06.1945 р. № 960 // Зб. постанов і розпоряджень уряду УРСР. – 1945. – 15 черв. (№ 7). – С. 181-189; Вісн. АА УРСР. – 1946. – № 1. – С. 7.
У збірнику на с. 186 у розділі IV статуту АА УРСР (дод. 1) серед закладів академії зазначена Наукова бібліотека. На с. 187 у розділі IV “Інші наукові заклади” структури АА УРСР (дод. 2) зазначена Наукова бібліотека.
4. Про організацію Академії архітектури УРСР: Постанова РНК СРСР від 18.04.1945 р. № 793 // Вісн. АА УРСР. – 1946. – № 1. – С. 7.
Про створення Академії архітектури УРСР на базі Української філії Академії архітектури СРСР.
5. Наукові заклади Академії архітектури УРСР // Вісн. АА УРСР. – 1946. – № 1. – С. 8.
У підрозділі "Інші наукові заклади" зазначена Наукова бібліотека.
6. Про заходи по дальшій індустріалізації, поліпшенню якості і зниженню вартості будівництва: Постанова ЦК КПУ і Ради Міністрів УРСР від 22.09.1955 року № 1180 // ЦДА. – Ф. Р-2. – Оп. 9. – Спр. 265. – Арк. 176-184.
На арк. 180 (с. 10 постанови) у п. 18 – про створення при Державному комітеті Ради Міністрів УРСР в справах будівництва та архітектури Академії будівництва і архітектури УРСР і передачу їй інститутів і закладів ліквідованої Академії архітектури УРСР.
7. Статут Академії будівництва і архітектури Української РСР, створеної постановою ЦК КПУ і Ради Міністрів УРСР від 22.09.1955 року № 1180 // ЦДА. – Ф. Р-2. – Оп. 9. – Т. 4. – Спр. 4493. – Арк. 37-54; Ф. Р-4802. – Оп. 1. – Спр. 353. – Арк. 32-47.
Копія Статуту від 01.03.1957 р. та лист Академії від 28.11.1958 р. направлені до Ради Міністрів УРСР. У структурі АБіА УРСР (розд. ІІІ “Наукові відділи при Президії Академії”) під № 4 зазначена Центральна наукова бібліотека.
8. Отчет о работе Научной библиотеки Академии строительства и архитектуры УССР за 1956 г. // Стенограмма заседания Президиума Академии строительства и архитектуры УССР. г. Киев. 23.03.1957 г. // ЦДА. – Ф. Р-4802. – Оп. 1. – Спр. 362. – Арк. 91-97.
У доповіді директора бібліотеки М.Ф. Грідіної зазначено, що кількість книжкового фонду склала 135,0 тис. прим., створено спеціальні бібліографічні картотеки, звернено увагу на проблеми зберігання фонду.
9. Протокол № 28 засідання Президії Академії будівництва і архітектури Української РСР від 24.08.1957 року: Постанова № 147 // ЦДА. – Ф. Р-4802. – Оп. 1. – Спр. 351. – Арк. 24-36.
На арк. 29 у структурі апарату Президії АБіА УРСР (дод. 1 до постанови № 147) зазначена Наукова бібліотека зі штатом 15 осіб (за даними станом на IV кв. 1957 р. зайнято 13 посад).
10. Протокол заседания Библиотечного Совета Научной библиотеки Академии строительства и архитектуры УССР от 03.02.1958 г. // ЦДА. – Фонд Р-4802. – Оп. 1. – Спр. 382. – Арк. 175-176.
Розглядалось питання про діяльність бібліотеки у 1957 р.
11. Отчет о работе Научной библиотеки Академии строительства и архитектуры УССР за 1957 г. // Стенограмма заседания Президиума Академии строительства и архитектуры УССР от 26.02.1958 г. // ЦДА. – Ф. Р-4802. – Оп. 1. – Спр. 392. – Т. 1. – Арк. 130-133; Ф. Р-4802. – Оп. 1. – Спр. 382. – Арк. 164-174.
У доповіді директора бібліотеки М.Ф. Грідіної піднято питання про необхідність збільшення асигнувань на придбання іноземної літератури, організації бібліографічного відділу, надання науково-методичної допомоги при створенні бібліотек галузевих інститутів. Член Президії Б.П. Хакало відмітив, що бібліотека виконує функції науково-методичного центру.
12. Перечень научных учреждений и организаций Академии строительства и архитектуры УССР // Вестн. АСиА УССР. – 1958. – № 1. – С. 102-104.
За даними станом на 01.01.1958 р. при Президії академії зазначена Науково-технічна бібліотека, директор М.Ф. Грідіна.
13. Протокол № 4 заседания Библиотечного Совета Научной библиотеки Академии строительства и архитектуры УССР от 11.ІХ.1958 года // ЦДА. – Ф. Р-4802. – Оп. 1. – Спр. 390. – Арк. 100-102.
Обговорення Положення про Наукову бібліотеку АБіА УРСР і рішення представити його президенту Академії.
14. Положение о Научной библиотеке Академии строительства и архитектуры УССР [утверждено постановлением Президиума АСиА УССР от 22.10.1958 г. № 165] // ЦДА. – Ф. Р-4802. – Оп. 1. – Спр. 390. – Арк. 95-99; Ф. Р-4802. – Оп. 1. – Спр. 379. – Арк. 138-141.
Положення про Наукову бібліотеку АБіА УРСР.
15. Протокол № 34 засідання Президії Академії будівництва і архітектури Української РСР від 22.10.1958 року // ЦДА. – Ф. Р-4802. – Оп. 1. – Спр. 379. – Арк. 117-143.
На арк. 123-124 –проект Положення про Наукову бібліотеку АБіА УРСР (доповідь Г.Л. Яблонської) та інформація про його затвердження.
16. Отчет о работе Научной библиотеки Академии строительства и архитектуры УССР за 1958 г. // ЦДА. – Ф. Р-4802. – Оп. 1. – Спр. 422. – Арк. 133-150.
Доповідь директора бібліотеки М.Ф. Грідіної.
17. Структура Академії будівництва і архітектури УРСР // Вісн. АБіА УРСР. – 1959. – № 1. – С. 96-98.
На с. 57 зазначена науково-технічна бібліотека, директор М.Ф. Грідіна (станом на 01.02.1959 р.).
18. Структура Академії будівництва і архітектури УРСР // Вісн. АБіА УРСР. – 1960. – № 1. – С. 57-60.
На с. 57 зазначена науково-технічна бібліотека, директор М.Ф. Грідіна (станом на 01.02.1960 р.).
19. Framework of organization of the Academy of construction and architecture of the Ukrainian SSR // Вісн. АБіА УРСР. – 1960. – № 1. – С. 61-64. – (англ.).
На с. 62 в структурі академії зазначена науково-технічна бібліотека, директор М.Ф. Грідіна.
20. Структура Академії будівництва і архітектури УРСР // Вісн. АБіА УРСР. – 1961. – № 1. – С. 69-72.
На с. 70 зазначена науково-технічна бібліотека (станом на 01.02.1961 р.).
21. Framework of organization of the Academy of construction and architecture of the Ukrainian SSR // Вісн. АБіА УРСР. – 1961. – № 1. – С. 73-76. – (англ.).
На с. 74 в структурі академії зазначена науково-технічна бібліотека.
22. Про Академію будівництва і архітектури Української РСР: Постанова Ради Міністрів Української РСР від 24.08.1963 року № 962 // ЦДА. – Ф. Р-2. – Оп. 10. – Т. ІІ. – Спр. 1426. – Арк. 192-199.
На арк. 193 (п. 1. б) – інформація про те, що у зв’язку з ліквідацією Академії будівництва і архітектури УРСР Науково-технічна бібліотека академії передана зі збереженням республіканського статусу Науково-дослідному інституту організації і механізації будівельного виробництва.
23. [Перелік бібліотек-депозитаріїв Української РСР]: Розпорядження Ради Міністрів України від 29.10.1975 р. № 830-р. – [К., 1975. – 2 с.].
У розділі “Республіканські бібліотеки-депозитарії” зазначена Науково-технічна бібліотека НДІБВ Держбуду УРСР.
24. О выделении Республиканской отраслевой научно-технической библиотеки Госстроя УССР на самостоятельный баланс и переводе ее на новые условия хозяйствования: Приказ Госстроя УССР от 06.12.1989 р. № 157. – [К., 1989. – 2 с.].
Про виділення бібліотеки на самостійний баланс та переведення її на нові умови господарювання з 01.01.1990 р.
25. Про зміну назви Республіканської галузевої науково-технічної бібліотеки Держбуду України: Наказ Мінбудархітектури України від 18.05.1993 р. № 65. – [К., 1993. – 1 с.].
Про зміну назви на “Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека Мінбудархітектури України” та затвердження статуту.
26. Про зміну назви Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки Мінбудархітектури України: Наказ Держкоммістобудування України від 27.10.1994 р. № 63 // Інформ. бюл. / Держкоммістобудування України. – 1994. – № 12. – С. 19.
У зв’язку з ліквідацією Міністерства України у справах будівництва і архітектури та створенням Державного комітету України у справах містобудування і архітектури змінено назву бібліотеки на "Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека" Держкоммістобудування України.
27. Про виділення коштів для придбання літератури за кордоном: Постанова Кабінету Міністрів України від 02.11.1995 р. № 875. – [К., 1995. – 1 с.].
Про виділення міністерствам та відомствам, у т. ч. Державному комітету України у справах містобудування і архітектури, коштів із резервного фонду Кабінету Міністрів України на придбання літератури для бібліотек у 1996 р.
28. Про затвердження статуту Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки: Наказ Держкоммістобудування України від 12.12.1996 р. № 214 // Інформ. бюл. / Держбуд України. – 1996. – № 12. – С. 13.
Про затвердження нової редакції статуту.
29. Про затвердження переліку підприємств, організацій і установ, які входять до сфери управління Держбуду України: Наказ Держбуду України від 21.11.1997 р. № 24 // Інформ. бюл. / Держбуд України. – 1997. – № 11. – С. 9-19.
На с. 16 у дод. 1 за № 69 зазначена Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека, управління якою покладено на Управління науково-технічного забезпечення та Управління фінансування та бухгалтерського обліку Держбуду України.
30. Про присвоєння Державній науковій архітектурно-будівельній бібліотеці імені В.Г. Заболотного: Постанова Кабінету Міністрів України від 12.10.1998 р. № 1626. – [К., 1998. – 1 с.].
Бібліотеці присвоєно ім’я видатного зодчого і вченого Володимира Гнатовича Заболотного.
31. Про присвоєння Державній науковій архітектурно-будівельній бібліотеці імені В.Г. Заболотного: Наказ Держбуду України від 25.01.1999 р. № 13 // Інформ. бюл. / Держбуд України. – 1999. – № 1. – С. 17.
Про зміну назви, затвердження статуту та здійснення перереєстрації бібліотеки у зв’язку з присвоєнням їй імені Володимира Гнатовича Заболотного.
32. Про затвердження статуту Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки ім. В.Г. Заболотного: Наказ Держбуду України від 02.03.1999 р. № 48 // Інформ. бюл. / Держбуд України. – 1999. – № 3. – С. 13.
Про затвердження нової редакції статуту та перереєстрацію бібліотеки.
33. Про заходи щодо скорочення енергоспоживання бюджетними організаціями та установами: Наказ Держбуду України від 02.07.1999 р. № 161 // Інформ. бюл. / Держбуд України. – 1999. – № 7. – С. 2-3.
Серед інших бюджетних установ та організацій зазначена ДНАББ.
34. Про передачу підприємств, установ і організацій, що належали до сфери управління Держбуду: Розпорядження Кабінету Міністрів України від 01.07.2002 р. № 360-р // Інформ. бюл. / Держбуд України. – 2002. – № 7. – С. 28-31.
У зв’язку з реорганізацією Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України Державну наукову архітектурно-будівельну бібліотеку імені В.Г. Заболотного передано до сфери управління Державного комітету України з будівництва та архітектури (дод. 2, розд. ІІ, С. 30).
35. Про порядок доставляння обов’язкових примірників документів: Постанова Кабінету Міністрів України від 10.05.2002 р. № 608 // Уряд. кур’єр. – 2002. – 17 трав. (№ 88). – С. 11; Офіц. вісн. України. – 2002. – № 19. – С. 20-24.
Серед одержувачів обов’язкового безоплатного примірника видань зазначена ДНАББ імені В.Г. Заболотного.
36. Про затвердження орієнтовного плану засідань науково-технічної ради Державного комітету України з будівництва та архітектури на ІІ квартал 2004 р.: Наказ Держбуду України від 02.04.2004 р. № 59 // Інформ. бюл. / Держбуд України. – 2004. – № 4. – С. 6-8.
На с. 6 зазначено, що 16 квітня 2004 р. на виїзному засіданні в ДНАББ буде розглядатись питання "Про завдання Державної наукової архітектурно-будівельної бібліотеки імені В.Г. Заболотного у контексті розвитку будівельного комплексу України".
***
37. Итоги общественного смотра работы библиотек // Бюл. строит. техники. – 1970. – № 11. – С. 11-12.
Про нагородження Науково-технічної бібліотеки НДІБВ Держбуду УРСР грамотою та першою премією.
38. Лауреати премії імені академіка М.С. Буднікова 1997 року // Буд-во України. – 1997. –№ 6. – С. 45: фото.
Про присудження Академією будівництва України премії імені М.С. Буднікова 1997 року працівникам ДНАББ: Г.А. Войцехівській, Г.Л. Яблонській, О.Б. Шинкаренко.
39. Гусаков В.М. Привітання [Держбуду України бібліотечним працівникам архітектурно-будівельного комплексу] // Інформ. бюл. / Держбуд України. – 1998. – № 8. – С. 25.
Голова Держбуду України привітав бібліотечних працівників з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек, що відзначався вперше.
40. Гусаков В.М. Привітання Держбуду України бібліотечним працівникам архітектурно-будівельного комплексу // Стр-во & реконструкция. – 1998. – № 9. – С. 15.
До Всеукраїнського дня бібліотек.
41. Про проведення Всеукраїнського дня бібліотек: Наказ Держбуду України від 18.09.2000 р. № 205 // Інформ. бюл. / Держбуд України. – 2000. – № 9. – С. 30.
У додатку до наказу "Заходи щодо відзначення Всеукраїнського дня бібліотек у 2000 році" – доручення бібліотеці підготувати і провести науково-практичну конференцію "Фахівці будівельного комплексу – бібліотеці, бібліотека – фахівцям", підготувати проект рішення, книжкову виставку "Бібліотеки будівельного комплексу: день за днем".
42. Гусаков В.М. Привітання бібліотечним працівникам будівельного комплексу та житлово-комунального господарства // Стр-во & реконструкция. – 2000. – № 10. – С. 6.
До Всеукраїнського дня бібліотек.
43. Череп В.І. Привітання Голови Держбуду України бібліотечним працівникам будівельного комплексу та житлово-комунального господарства // Інформ. бюл. / Держбуд України. – 2001. – № 9. – С. 3; Стр-во & реконструкция. – 2001. – № 10. – С. 5.
До Всеукраїнського дня бібліотек.
44. Череп В.І. Привітання Голови Держбуду України бібліотечним працівникам будівельного комплексу // Інформ. бюл. / Держбуд України. – 2002. – № 9. – С. 3; Стр-во & реконструкция. – 2002. – № 10. – С. 6.
До Всеукраїнського дня бібліотек.
45. Почесні доктори НДІТІАМ. 1996-2002 рр. / Уклад. А. Пучков // Теорія та історія архітектури і містобудування: Зб. наук. праць. – К.: НДІТІАМ, 2002. – Вип. 5. – С. 427-430.
На с. 427 – інформація про Г.А. Войцехівську, директора ДНАББ імені В.Г. Заболотного (звання присуджено 14.06.2001 р.).
46. Наші лауреати // Вісник / УТОПІК. – 2003. – № 1. – С. 6.
Серед лауреатів премії імені І.В. Моргілевського – Г.А. Войцехівська, директор ДНАББ імені В.Г. Заболотного.
47. Протокол № 37 засідання координаційної Ради директорів проектно-вишукувальних організацій Держбуду України // Інформ. бюл. / Держбуд України. – 2003. – № 2. – С. 41-43. – (Різне).
На засіданні розглядалось питання про сучасний стан ДНАББ імені В.Г. Заболотного та перспективи формування і розповсюдження галузевої інформації. З доповіддю виступила директор бібліотеки Г.А. Войцехівська. Прийнято рішення про необхідність надання постійної матеріальної або фінансової допомоги книгозбірні для нормального функціонування бібліотечного фонду.
48. Кадрові питання // Інформ. бюл. / Держбуд України. – 2003. – № 9. – С. 43-45.
Про нагородження бібліотечно-інформаційних працівників Почесною грамотою Держбуду України з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. Серед нагороджених працівники ДНАББ: М.В. Бурлак, О.С. Крилова, О.М. Развадовська, Н.В. Ракович, О.Н. Хмара.
49. Премія Академії будівництва України імені академіка Будникова М.С.: лауреати премії // Вісн. Академії будівництва України: Здобутки 10 років та перспективи розвитку. 1993-2003 / Під ред. Г.К. Злобіна; АБУ. – 2003. – № 12. – С. 270-273.
На с. 270 – інформація про лауреатів премії 1997 року – Г.А. Войцехівську, Г.Л. Яблонську, О.Б. Шинкаренко, працівників бібліотеки.
50. [Привітання Президії Української бібліотечної асоціації] // Бібліотекар України. – 2004. – 30 квіт. (№ 4). – С. 1.
Вітання колективу ДНАББ імені В.Г. Заболотного з нагоди 60-річчя створення.
Повернутися до початку
Подивитися профіль Відправити Особисте повідомлення
Показати повідомлення:   
Цей форум закритий, ви не можете писати повідомлення, відповідати і редагувати теми.   Ця тема закрита, ви не можете писати відповіді і редагувати повідомлення.    Список форумів ДНАББ ім. В.Г. Заболотного -> Тематичні покажчики Годинний пояс: EET (Europe)
Сторінка 1 із 1

 
Перейти:  
Ви не можете починати теми
Ви не можете відповідати на повідомлення
Ви не можете редагувати свої повідомлення
Ви не можете видаляти свої повідомлення
Ви не можете голосувати в опитуваннях


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Державна наукова архiтектурно-будiвельна бiблiотека iмені В.Г. Заболотного
знаходиться за адресою: м. Київ, просп. Берестейський, 50 (м. "Шулявська").
Тел.: (044) 456-01-72

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Відкриття сторінки: 0.11 секунди
Державна наукова ахітектурно-будівельна бібліотека ім. В.Г. Заболотного.
НазваУточнювання
PHP-Nuke Platform by u$peh -- //